Page 1Page 1Fill 1Group 4Page 1Page 1Group 2Fill 1Fill 1Fill 1Page 1Page 1Page 1 instagram_icon

Is franchising een goede investering?

Is franchising een goede investering?

Formules voor de modebewuste man en vrouw, formules om je outfit compleet te maken, formules voor de lekkere trek, formules om je huis te restylen, formules om in shape te blijven, formules voor bellen in de zakelijke markt; tijdens de Onderneem ’t beurs op 8 en 9 april jl. in Baarn konden de bezoekers kennismaken met een keur aan formules. De beursdeelnemers hebben minimaal een overeenkomst: allen gaan voor samenwerking door middel van franchising.
Zo divers als de formules zijn, zo divers zijn ook de redenen om franchising als groei- / distributiestrategie te hanteren.
Een belangrijke reden is de persoonlijke aandacht die een franchisenemer aan zijn klanten geeft, oftewel een hoger serviceniveau.

Uit diverse onderzoeken blijkt ook dat een franchisenemer circa 10-15% meer omzet genereert dan een filiaal in eigen beheer. Een structureel hogere omzet kan al reden genoeg zijn om franchising in te voeren. Er zijn maar weinig alternatieven te bedenken die bij een gelijkblijvend assortiment en een gelijkblijvend marketing budget tot een dergelijke omzetstijging leiden.

Een andere reden om te gaan franchisen, zijn de eenmalige financiële baten die de franchisegever ten goede komen bij de verkoop van bestaande, eigen vestigingen aan franchisenemers. Deze middelen kunnen worden aangewend om het bedrijf verder te ontwikkelen. Hiermee kan meer waarde voor de franchisenemers en de aandeelhouders worden gecreëerd.

Bij de samenwerkingsvorm franchising blijkt over het algemeen dat een franchisenemer efficiënter is in de exploitatie van zijn vestiging dan een bedrijfsleider. De ondernemersgeest zorgt voor lagere energiekosten en lagere personeelskosten. Een franchisenemer zet op bepaalde tijdstippen wat minder personeel in en loopt zelf een stapje harder. Dus naast een verhoging van de omzet per vestiging leidt franchising ook tot een verlaging van de operationele kosten. Kortom, voldoende kansen voor de franchisegever om de winstgevendheid te vergroten.

Alvorens franchising echt werkt, moet een franchisegever rekening houden met een voorinvestering. Denk hierbij aan goed advies, wat leidt tot onder meer een gedegen vooronderzoek, het inrichten van een franchiseorganisatie en de franchiseovereenkomst. Als deze investering wordt afgezet tegen de opbrengsten van de verkoop van de vestigingen, de hogere omzetten en de lagere kosten kan franchising een bijzonder goede investering zijn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

De nieuwste ontwikkelingen betreft franchising direct in de mail. Nieuwe formules, updates voor huidige formules en nog veel meer!