Page 1Page 1Fill 1Group 4Page 1Page 1Group 2Fill 1Fill 1Fill 1Page 1Page 1Page 1 instagram_icon

11 tips voor franchisegevers

De 11 tips voor de franchisegever voor het onderhouden van de franchiserelatie.

Tip 1: Realiseer je goed dat een franchiserelatie niet oneindig is.

Tip 2: Zorg ervoor dat er voorafgaand duidelijkheid is over de looptijd van de franchiseovereenkomst. Dit staat natuurlijk in de franchiseovereenkomst, maar geef duidelijk aan wat de plannen zijn voor de langere termijn (na 5 à 10 jaar).

Tip 3: Schets tijdens het wervingstraject een reëel beeld van het ondernemerschap binnen de franchiseformule.

Tip 4: Neem van te voren een duidelijk standpunt in met betrekking tot het openen van meerdere vestigingen door franchisenemers. Bespreek dit ruim voor de start met de franchisenemer.

Tip 5: Maak vooraf en gezamenlijk een inschatting in hoeverre de franchisenemer de franchiseformule zou kunnen ontgroeien. Dit kan eventueel door middel van een persoonlijkheidsonderzoek.

Tip 6: Bespreek met elkaar van te voren de verwachtingen en de doelstellingen en maak deze concreet en meetbaar. Meet vervolgens de resultaten en monitor de verwachtingen zorgvuldig. Plan regelmatig overleg in om elkaar te informeren over wensen, verwachtingen, behaalde resultaten en doelstellingen.

Tip 7: Motiveer franchisenemers tot actieve deelname aan de ontwikkeling en groei van de formule. Voorbeelden hiervan zijn begeleiding van stages van potentiële franchisenemers, begeleiding van franchisenemers, deelname van franchisenemers aan commissies en het up-to-date houden van het formulehandboek.

Tip 8: Stimuleer franchisenemers hun ruimte op het gebied van lokale marketing te benutten. Duidelijke afspraken, goede formats, ondersteuning en beheer zijn hierbij belangrijk.

Tip 9: Las gedurende de looptijd van de franchiseovereenkomst (stel 5 jaren) na 2 jaar, 3 jaar en 3,5 jaar bespreekmomenten in om de toekomst en de eventuele verlenging van de overeenkomst te bespreken. Het door franchisenemer verzorgen van zijn persoonlijke (financiële) planning is hierbij aan te raden.

Tip 10: Onderzoek de mogelijkheden om franchisenemers na verloop van tijd door te laten groeien naar grotere vestigingen.

Tip 11: Geef de franchisenemer een goede ondersteuning bij de eventuele verkoop van zijn vestiging. De overname dient te gebeuren door middel van een transparante procedure die bij alle franchisenemers bekend is.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

De nieuwste ontwikkelingen betreft franchising direct in de mail. Nieuwe formules, updates voor huidige formules en nog veel meer!