Page 1Page 1Fill 1Group 4Page 1Page 1Group 2Fill 1Fill 1Fill 1Page 1Page 1Page 1 instagram_icon

10 tips bij het opzetten van je eigen franchisevestiging

Overweegt u om franchisenemer te worden? Hieronder vindt u 10 tips die Hallo Franchise voor u heeft opgesteld om uw reis als franchisenemer soepel te laten verlopen.

Tip 1

Als eerste wellicht een open deur: kies een franchiseformule die aansluit op uw interesse, passie en capaciteiten. Het is belangrijk dat u de branche, de business en de werkzaamheden echt leuk vindt.

Tip 2

Ga na in hoeverre franchising, de cultuur binnen de franchiseorganisatie en de mentaliteit van de franchisegever bij u passen.

Tip 3

Praat met franchisenemers over de kracht van de formule, de communicatie tussen franchisegever en franchisenemer, het dienstenpakket van de franchisegever, de resultaten van de franchisevestigingen, de organisatorische kwaliteiten van de franchisegeversorganisatie.

Tip 4

Zorg ervoor dat u inzicht krijgt in de cijfers c.q. prestaties van huidige franchisenemers en in de duurzaamheid van de formule. Vergelijk deze cijfers met de begroting die u opstelt voorafgaand aan de start.

Tip 5

Vraag de franchisegever naar zijn werkwijze in situaties waarbij franchisenemers te maken hebben gekregen met minder goede resultaten.

Tip 6

Maak voor uzelf inzichtelijk wat de franchisegever van u verwacht en wat u van de franchisegever kunt verwachten. Staat dit laatste volgens u in verhouding met de te betalen fees / vergoedingen?

Tip 7

Laat u goed informeren over de marketingactiviteiten van de franchiseorganisatie. Hoge marketinginspanningen zijn vaak een indicatie voor succes.

Tip 8

Laat u in het proces voorafgaand aan de start c.q. ondertekening van de franchiseovereenkomst adviseren door een specialist en doe zelf goed marktonderzoek.

Tip 9

Ervaar de formule in de praktijk voordat u van start gaat en draai minimaal een week mee met een franchisenemer of in een eigen vestiging van de franchisegever.

Tip 10

Bij bijna geen enkele onderneming stroomt het geld vanaf dag 1 binnen, dus zorg voor voldoende financiële reserves.

Heeft u nu de smaak te pakken?

Kijk dan nog even rond op onze website, Hallo Franchise dat kan door hier te klikken!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

De nieuwste ontwikkelingen betreft franchising direct in de mail. Nieuwe formules, updates voor huidige formules en nog veel meer!