Page 1Page 1Fill 1Group 4Page 1Page 1Group 2Fill 1Fill 1Fill 1Page 1Page 1Page 1 instagram_icon
Anne&Max

Anne&Max introduceert een nieuwe duurzame to go cup

Anne&Max heeft een nieuwe duurzame to go cup. Deze is volledig recyclebaar én draagt bij aan een bebossingsproject in Ethiopië. Met het bebossingsproject in Ethiopië planten lokale bewoners, uit het vluchtelingenkamp Jewi in Gambella, bomen in een uitgeput natuurgebied om een toekomst te creëren voor deze mensen en CO2 uitstoot te compenseren.

Bebossingsproject Ethiopie

Gambella is een regio in het zuidwesten van Ethiopië en vangt al sinds de jaren ‘80 vluchtelingen op uit Zuid-Soedan. Er zijn veelal moeders en kinderen die vluchten voor het geweld. Het aantal vluchtelingen is zover gestegen dat er meer vluchtelingen dan lokale inwoners zijn. Dit zorgt voor een tekort aan voedsel en werkgelegenheid, maar ook voor een enorme belasting van het milieu. Al deze mensen gebruiken de bomen in het gebied als brandhout, hierdoor is er een hoge mate van ontbossing en neemt het tekort aan voedsel toe. Daarnaast heeft de regio te maken met een toenemende intensiteit en frequentie van extreme klimaatomstandigheden zoals overstromingen en droogte.
Het planten van bomen met de hulp van lokale bewoners uit het vluchtelingenkamp in Jewi in Gambella én het bieden van andere vormen van brandstoffen zorgt voor het tegengaan van ontbossing en het compenseren van CO2 uitstoot. Ook zorgt het voor voldoende voedsel en werkgelegenheid waardoor er meer banen zijn voor alle inwoners in het gebied.

Over de duurzame to go cup

Met de to go cup neem je jouw favoriete warme drankje overal mee naar toe: tussen vergaderingen door, voor het sporten of tijdens een romantische strandwandeling. De koffiebeker houdt je koffie wel tot 45 minuten goed warm.
De Anne&max to go cup is gemaakt van gerecycled materiaal, onder andere van koffiebekers. Ze zijn in 2 maten verkrijgbaar: klein(227ml) en groot (340ml). De to go cups zijn beschikbaar in verschillende kleuren bij alle Anne&Max vestigingen en in hun webshop.

Een eigen Anne&Max vestiging openen?

Heb jij altijd al gedroomd van een eigen koffie/lunchzaak en spreekt het concept van Anne&Max jou aan? Vraag dan vrijblijvend de franchisebrochure aan voor meer informatie!

Zou jij ook een eigen Anne&Max vestiging willen openen?

Laat je gegevens hieronder achter en ontvang vrijblijvend de franchisebrochure voor meer informatie.

Ja, ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy verklaring

Gerelateerde HF-updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

De nieuwste ontwikkelingen betreft franchising direct in de mail. Nieuwe formules, updates voor huidige formules en nog veel meer!