Page 1Page 1Fill 1Group 4Page 1Page 1Group 2Fill 1Fill 1Fill 1Page 1Page 1Page 1 instagram_icon

Het succesverhaal van Hetty Teuwissen: "Van moederschap naar franchisenemer bij Livera."

Sinds september 2012 heeft Hetty een prachtige Livera in het centrum van Bladel. Na 5 jaar heeft Hetty haar tweede Livera geopend in het winkelcentrum van Asten. Voordat Hetty franchisenemer werd van Livera heeft zij diverse functies beoefend, maar één ding bleef onveranderd en dat was haar passie voor lingerie en het ondernemerschap. Lees hier het verhaal van Hetty!

Van moederschap naar Livera
Hetty is na de middelbare school, op haar 16e, naar de marine gegaan. Daar is zij 4 jaar kok/hofmeester geweest. Uiteindelijk is zij na 4 jaar terug de burgermaatschappij ingegaan. Door haar relatie is zij destijds in het Brabantse dorp Bladel beland. Zeeman TextielSupers startte daar een winkel en zij werd aangenomen als assistent filiaalmanager. Binnen 2 maanden werd zij echter al filiaalmanager. Op haar 27e werd Hetty zwanger. Parttime werken behoorde in die tijd nog niet tot de mogelijkheden en zodoende stopte zij met werken na de geboorte van haar dochter. Om toch iets om handen te hebben begon zij als freelance lingerieverkoopster met het organiseren van home-party’s. Met 2 rekken vol lingerie, nacht- en badmode bezocht zij zo menig huishouden. Zij kocht de lingerie in, de dames bestelden het in de juiste maat èn in grote getale. Toch bleef een (eigen) winkel en met name lingerie haar altijd trekken. Haar kinderen gingen inmiddels al naar de middelbare school en Hetty wilde een omslag maken in haar carrière. Zij begon met het oriënteren op ondernemersmogelijkheden in Bladel. Zij zag twee mogelijkheden: een eigen zaak opzetten of aansluiten bij een franchiseformule.

Franchisen bij Livera
Hetty heeft in 2011 uiteindelijk de keuze gemaakt om verder te gaan met het oriënteren naar een bewezen retail franchiseconcept. Vanwege haar ervaring in de retail en haar passie voor lingerie kwam zij bij het merk Livera terecht. Livera biedt een uniek verdienmodel, waarbij de startende ondernemer 70% van de collectie in consignatie ontvangt en na verkoop tegen een gegarandeerde marge bij Livera afrekent. Hetty wilde graag in Bladel een Livera openen en startte de procedure om franchisenemer te worden.
In september 2012 heeft Hetty haar eerste Livera geopend in Bladel. Livera is een lingeriespeciaalzaak die de vrouw centraal zet met de belofte: Livera maakt vrouwen gelukkiger. Dit is een filosofie waar Hetty zich volledig in herkent en dag in dag uit naar streeft in haar Livera. Samen met haar teams zorgt Hetty ervoor dat de klanten zich comfortabel voelen en uitstekende service krijgen. Juist omdat het passen en kopen van lingerie vrij intiem kan zijn, wil Hetty er ook voor zorgen dat de vrouwen zich om hun gemak voelen en de service krijgen die ze verdienen. “Het klantcontact is intiem, je bouwt echt een relatie op met je klant.”, aldus Hetty.

Ondersteuning
Hetty voelt zich ook helemaal in haar element in haar Livera store. Livera regelt de landelijke marketing en zij regelt alle lokale acties. “Livera neemt veel uit handen zodat je jezelf kunt focussen op dat wat je echt leuk vindt. Dat vind ik het voordeel van een franchise formule. De zaken waar ik minder goed in ben doet iemand anders en ik vul mijn dagen met dat waar ik wel goed in ben. Daarnaast hoef je geen vrouw te vertellen wie of wat Livera is, door deze naamsbekendheid loop je al een hele stap voor. Ook geloof ik dat je veel sterker staat wanneer je de krachten bundelt. We zijn samen Livera; de ondernemers en het hoofdkantoor, van assistent tot directeur. Daar moet iedereen in mee. Het is een kwestie van geven en nemen.”, aldus Hetty. De afdeling Marketing van Livera ondersteunt en adviseert franchisenemers ook bij de uitvoering van lokale initiatieven. Daarnaast zijn er retailmanagers beschikbaar die ondersteunen en begeleiden bij de dagelijkse bedrijfsvoering. Livera ontzorgt haar franchisenemers ook door de collectieve inkoop en centrale automatisering. Hierdoor kunnen de franchisenemers zich richten op hun winkel en klanten. Livera geeft haar franchisenemers en winkelmedewerkers producttrainingen en ontwikkelingsmogelijkheden rond thema’s als ondernemen, verkoop en gastvrijheidsbeleving.

Hetty heeft in Bladel een succesvolle Livera weten op te zetten en zij zag na 5 jaar de mogelijkheid om nog meer op haar bordje te nemen. Hetty ging weer met Livera in gesprek om de mogelijkheid voor het starten van een twee vestiging te onderzoeken. Zij opende in september 2017 haar tweede winkel in Asten. Hetty heeft de smaak te pakken van Livera franchise. Zij is vrij recent gestart met haar tweede vestiging, maar zij sluit het zeker niet uit dat zij verder zou willen uitbreiden in de toekomst. “Op dit moment ben ik bezig om de nieuwe vestiging in Asten goed op poten te zetten. Als dit eenmaal goed staat, zoals mijn vestiging in Bladel, dan zou ik zeker openstaan voor nieuwe kansen. Als ondernemer ben ik altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen om te kunnen groeien en die mogelijkheden krijg je bij Livera evenals de daar bijbehorende begeleiding en ondersteuning.”, aldus Hetty.

Overweeg jij het ondernemerschap? Ben jij op zoek naar een leuke franchise formule in de lingerie, bad en nachtmode? Wil jij franchisenemer worden van een bewezen en ijzersterk merk? Dan zouden jij en Livera een mooie match kunnen zijn!

Geïnteresseerd in franchisen na het lezen van dit succesverhaal? Klik hier en vraag de franchisebrochure aan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

De nieuwste ontwikkelingen betreft franchising direct in de mail. Nieuwe formules, updates voor huidige formules en nog veel meer!