Page 1Page 1Fill 1Group 4Page 1Page 1Group 2Fill 1Fill 1Fill 1Page 1Page 1Page 1 instagram_icon

Interview met Martin van Willigen

Interview Martin van Willigen over ‘Bescherming franchisenemers gaat franchisegevers wat te ver’.

Martin van Willigen, directeur franchiseadviesbureau Customerfactory, is door Mark van der Heijden geïnterviewd. In het artikel wordt ingegaan op het feit dat de bescherming van franchisenemers, franchisegevers vaak wat te ver gaat.

Negatieve berichten kleuren vaak het beeld van franchisen. Nog dit jaar bijvoorbeeld gingen negen franchisenemers van Top1Toys in hoger beroep tegen de keten. “Het is echter niet de normale gang van zaken” stelt Martin van Willigen. “Over het algemeen gaat het goed. Als je samenwerkt is het niet wij tegen zij, maar goed naar elkaar luisteren, goed overleg plegen en duidelijke afspraken maken over wie welke rol speelt.”

Belangrijk zijn ook de verplichtingen – de wet is van dwingend recht – bij wijzigingen van de lopende franchiseovereenkomst. “Pas bij twee derde meerderheid van de franchisevertegenwoordigingen kunnen wijzingen met aanzienlijke gevolgen in de overeenkomst worden doorgevoerd”, legt Van Willigen uit. “Het geeft franchisenemers een adviserende rol bij de dagelijkse organisatie van de franchiseformule.”

De hele e-paper van Issuu waarin het interview is publiceerd is hier te bekijken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

De nieuwste ontwikkelingen betreft franchising direct in de mail. Nieuwe formules, updates voor huidige formules en nog veel meer!