Page 1Page 1Fill 1Group 4Page 1Page 1Group 2Fill 1Fill 1Fill 1Page 1Page 1Page 1 instagram_icon

Succesverhaal Amstel Housing – Precious Rokette

Sinds januari dit jaar heeft Precious Rokette haar eigen Amstel Housing in Amsterdam. Voordat Precious franchisenemer werd bij de vastgoedmakelaar, was zij vier jaar lang werkzaam bij Amstel Housing. Lees hier het succesverhaal van Precious: van werknemer naar franchisenemer bij Amstel Housing!

Vier jaar geleden kwam Precious in loondienst bij Amstel Housing. Omdat Precious een studie heeft gedaan richting Psychiatrie, had zij in het begin haar twijfels. Dit omdat de functie niet aansloot bij haar opleiding. Uiteindelijk heeft zij er toch op gesolliciteerd en na haar eerste gesprek werd zij per direct aangenomen. Het ging om een tijdelijke functie voor 6 maanden en Precious besloot ervoor te gaan. Terwijl zij in de veronderstelling was dat het na 6 maanden voorbij zou zijn, werd haar contract verlengd. Hierna is haar contract nogmaals twee keer verlengd. Uiteindelijk kreeg zij een vast contract en een promotie tot Office Manager. Precious: “Alles wat ik niet had verwacht gebeurde en dat in een branche waar ik niets mee had. Ik heb gestudeerd voor Psychiatrie en hier ook jaren in gewerkt, dus ik dacht niet eens aan vastgoed.”

Precious was net een half jaar Office Manager bij Amstel Housing, toen haar werkgever Laura van Wijnen (franchisegever Amstel Housing) haar vroeg hoe ze het zou vinden om franchisenemer te worden voor regio Amsterdam. Dat vond Precious een hele grote stap, maar Laura gaf aan dat ze haar zou begeleiden bij het proces. Precious: “Ik heb er lang over nagedacht. Zoiets doe je niet zomaar: er komt heel veel bij kijken, zoals overnamekosten en dat bedrag kon ik ook niet zomaar uit mijn zak halen.“ Nadat Precious het besprak met haar omgeving, raadden zij haar aan om het te doen.

Van loondienst naar franchisenemer
Het grootste verschil voor Precious is dat zij zelf verantwoordelijk is voor haar eigen afspraken en haar eigen klanten. “Ik ben meer op mezelf aangewezen en heb zelf alle verantwoordelijkheid. Laura begeleidt mij er nog wel steeds in hoor, daar waar ik hulp nodig heb. Soms komt het wel eens voor dat je weinig afweet van iets en dan kan ik het gelukkig wel aan Laura vragen.”, aldus Precious.

Het vaste inkomen per maand veranderde uiteraard ook voor Precious: “Ik heb mijn vaste baan opgezegd om voor mezelf te beginnen. Die vaste baan gaf mij natuurlijk zekerheid wat betreft maandelijkse inkomen en nu moet ik het toch allemaal zelf doen.” Precious verdient als franchisenemer meer dan het dubbele dan wat zij verdiende toen ze in loondienst was. Net als alle franchiseformules draagt ook Precious een percentage af aan Amstel Housing. “In ruil hiervoor heb ik een gevestigde naam en het kantoor waar ik in zit wordt gedeeld. Dat scheelt ook al in de kosten. Het is ook mogelijk om vanuit huis te werken en dat doe ik ook wel eens. Maar dan heb ik geen afspraken buiten de deur en werk ik aan mijn administratie. Ik heb natuurlijk wel iets meer vrijheid omdat ik mijn tijd kan inplannen zoals ik dat wil.”, aldus Precious.

Gezinsleven
Volgens Precious is het runnen van een eigen franchisevestiging van Amstel Housing goed te combineren met een gezinsleven. Zelf heeft ze een zoon van 7 jaar. Precious: “Het voordeel hiervan is dat als bijvoorbeeld mijn kleine ziek is, hoef ik geen vrije uurtjes op te vragen. Ik kan het dan allemaal zodanig inplannen, dat ik toch nog thuis kan werken. Het geeft allemaal net iets meer vrijheid, maar ook wel meer verantwoordelijkheid. Ik kan natuurlijk een eigen planning maken, maar dat doe ik wel zodanig dat ik mijn omzet wel haal. Want daar gaat het natuurlijk om. “

Een dag als franchisenemer bij Amstel Housing
Precious geeft aan dat zij meestal benaderd wordt door klanten die op zoek zijn naar een woning. Vervolgens plant ze een aantal bezichtigingen in. Op het moment dat een klant geïnteresseerd is, ontvangt ze een voorstel via de mail van deze persoon met zijn/haar gegevens en om welke woning het gaat. Precious is de tussenpersoon van de klant en de verhuurder. “Wat je niet moet vergeten is dat de eigenaar van de woning jouw klant blijft. Wij verhuren voor de eigenaar. Op het moment dat een persoon een woning heeft gezien, dan draag ik die persoon aan bij de eigenaar. Maar op het moment dat er een deal plaatsvindt en er gaan dingen mis tussen de eigenaar en de huurder, dan moet je wel altijd de eigenaar blijven vertegenwoordigen.”, aldus Precious.

Franchisenemer worden bij Amstel Housing
De ideale franchisenemer bij Amstel Housing is volgens Precious iemand die wel discipline moet hebben, want het is wel hard werken: “Soms heb ik bijvoorbeeld dagen dat ik overdag de hele dag bezig ben met bezichtigingen en dan kom ik niet toe aan mijn administratie. Dat doe ik dan in de avond, wanneer je lekker met z’n allen gegeten hebt en wanneer mijn kleine op bed ligt. En dan moet ik even werken. Je bent er eigenlijk altijd wel mee bezig en het is geen 9 – 5 baan.” Ook heeft Precious tips voor potentiele franchisenemers: “Open zijn naar de franchisegever toe. Dat is wel heel belangrijk, dat er een goede communicatie is en dat je een goede relatie hebt met de franchisegever. Laura en ik zien elkaar niet elke dag, maar bellen wel elke dag even. Laura is ook een fijne franchisegever. Heel open en je kunt haar van alles vragen.”

Toekomst
De toekomst van Precious als franchisegever bij Amstel Housing ziet er rooskleurig uit: “In eerste instantie heeft Laura mij gevraagd om regio Amsterdam en Amstelveen over te nemen. Dat vond ik toen nog een te grote stap. Want dan moet ik wel echt personeel in dienst hebben. En dat zou me te veel geld kosten. Dus ik zei tegen Laura dat ik wilde beginnen met een deel, dus regio Amsterdam. Eerst kijken hoe dat gaat en hoe dat mij bevalt. En dan aan het einde van dit jaar, als alles goed gaat en ik kan iemand vinden met wie ik het samen kan doen, dan zou ik in principe Amstelveen er wel bij willen hebben. Zo lang het allemaal kan en zo lang het leuk is, dan blijf ik bij Amstel Housing!”

Wil jij, net als Precious, jouw eigen Amstel Housing runnen? Wacht niet langer en klik hier voor meer informatie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

De nieuwste ontwikkelingen betreft franchising direct in de mail. Nieuwe formules, updates voor huidige formules en nog veel meer!