Page 1Page 1Fill 1Group 4Page 1Page 1Group 2Fill 1Fill 1Fill 1Page 1Page 1Page 1 instagram_icon

Startende franchisenemer: waar houd je rekening mee?

Dus, je denkt erover om je eigen franchisebedrijf te starten? Geweldig! Het opzetten van een franchise kan echt een spannende en bevredigende reis zijn. Het beste van alles is dat je niet helemaal alleen bent. Je krijgt namelijk de steun en de bekendheid van een al gevestigd merk, wat echt een enorme hulp kan zijn als je net begint.

Maar voordat je jezelf helemaal onderdompelt in deze opwindende wereld van franchising, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn voordat je van start gaat. Dus hier zijn een paar tips die ik heb voor startende franchisenemers:

Onderzoek het Merk Grondig
Voordat je jezelf vastlegt aan een franchise, is het echt belangrijk om goed te kijken naar het merk waarmee je in zee wilt gaan. Neem de tijd om te zien hoe ze het doen in de markt en wat mensen eigenlijk van ze vinden. Kijk ook naar de ondersteuning die ze bieden aan mensen zoals jij, de franchisenemers. Zijn ze echt betrokken bij hun partners en helpen ze ze om succesvol te zijn?

Het is ook slim om te bedenken of het merk goed past bij waar jij voor staat als ondernemer. Heb je dezelfde waarden en doelen? Als je eenmaal begrijpt wie ze zijn en wat ze doen, kun je veel beter beslissen of het iets voor jou is. Dus neem de tijd en doe je huiswerk voordat je jezelf vastlegt.

Financiële Haalbaarheid
Maak een grondige analyse van de financiële aspecten van het franchisenemerschap. Dit omvat niet alleen de initiële investering en franchisekosten, maar ook lopende kosten zoals royalty's en marketingbijdragen. Zorg ervoor dat je een realistisch beeld hebt van de financiële verplichtingen en verwachtingen.
Bij het aanvragen van financiëring bij de bank is het ook goed om te weten dat zij voorafgaand een ondernemersplan vragen waarin belangrijke informatie over de onderneming is opgenomen, met name over:

  • Het management
  • De aard van de onderneming en de strategie
  • De markt waarin de onderneming opereert
  • De financiële positie, de investeringen en de financiëring daarvan
  • De behaalde en begrote resultaten

Juridische Zaken
Het is super belangrijk om niet in je eentje door dat dikke franchisecontract te ploegen. Daar heb je echt een juridische held voor nodig! Een ervaren advocaat kan je helpen om alles te begrijpen wat er in dat contract staat en wat het allemaal voor jou betekent als je eenmaal begint. Je wilt echt zeker weten dat je al je rechten en verantwoordelijkheden kent voordat je je handtekening zet. Want laten we eerlijk zijn, het laatste wat je wilt is verrast worden door iets waar je geen idee van had.

Locatie
De locatie van je franchisevestiging kan een grote impact hebben op het succes ervan. Voer uitgebreid marktonderzoek uit om de beste locatie te vinden die past bij de doelgroep van het merk en voldoende verkeer genereert. Je wilt een plek vinden die echt past bij de mensen die je wilt bereiken. Een goede locatie kan het verschil maken tussen succes en mislukking.

Ondersteuning van de Franchisegever
Een groot voordeel van franchisenemerschap is dat je er niet alleen voor staat! Zorg er wel voor dat je volledig begrijpt welke trainingen, operationele richtlijnen en marketingondersteuning beschikbaar zijn voordat je begint. Een sterke relatie met de franchisegever kan je helpen om succesvol te zijn.

Klantgerichtheid en Kwaliteit
Succesvolle franchises zijn gebouwd op een basis van klanttevredenheid en kwaliteit. Een servicegerichte houding is echt key, en streven naar consistentie en topkwaliteit is een must. Het opbouwen van een loyale klantenkring is essentieel voor het succes op lange termijn.

Flexibiliteit en Innovatie
Franchisenemerschap kan dan wel een bewezen formule zijn, maar dat betekent niet dat je niet flexibel moet zijn. Juist wel! Het is belangrijk om open te staan voor nieuwe ideeën en veranderingen. Blijf op de hoogte van wat er gebeurt in de markt en wees bereid om je strategieën aan te passen als dat nodig is. Zo blijf je de concurrentie voor en zorg je ervoor dat je altijd aan de behoeften van je klanten blijft voldoen.

Als startende franchisenemer is het belangrijk om deze overwegingen serieus te nemen en je goed voor te bereiden voordat je de sprong waagt. Met de juiste planning, toewijding en ondersteuning kan franchisenemerschap een lonende en succesvolle ondernemerservaring zijn.
Wij geloven in jouw ondernemersdroom!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

De nieuwste ontwikkelingen betreft franchising direct in de mail. Nieuwe formules, updates voor huidige formules en nog veel meer!