Page 1Page 1Fill 1Group 4Page 1Page 1Group 2Fill 1Fill 1Fill 1Page 1Page 1Page 1 instagram_icon
fit20

Franchisenemers aan het woord: Lisette Vos van fit20

fit20 is een wereldwijd franchiseconcept dat zijn leden een unieke fitnesservaring biedt: sterker en fitter worden door slechts 20 minuten per week te trainen. De groei van fit20 heeft geleid tot meer dan 140 studio's in 13 landen. Bovendien biedt fit20 de kans om je eigen fit20 studio te openen en deel uit te maken van het succesverhaal.

Om je een beter beeld te geven van het franchisenemerschap bij fit20, hebben we gesproken met Lisette Vos, een franchise-onderneemster van fit20. Samen met haar compagnon runt ze een succesvolle fit20-studio in Dalfsen, Overijssel. Tijdens ons gesprek deelde ze waardevolle inzichten over het opstarten en het effectief runnen van een fit20 studio, en gaf ze meer uitleg over de unieke methodiek van het fit20 concept.

Even voorstellen…
""Ik ben Lisette Vos, 49 jaar oud, en heb altijd al een sportieve leefstijl gehad. 12 jaar geleden ontmoette ik David Kuperus, de franchisenemer van fit20 Zwolle. Door hem heb ik fit20 leren kennen. Het concept sprak mij zo erg aan dat ik in 2012 als personal trainer ben gestart bij fit20. Mijn enthousiasme leidde uiteindelijk tot het oprichten van mijn eigen fit20-studio in september 2019, samen met David als compagnon.”

Heb je specifieke opleidingen of trainingen gevolgd voordat je begon als franchisenemer, ondanks je ervaring als personal trainer?
"Tijdens de franchiseopleiding hebben we een traject van 2 à 3 maanden doorlopen. Voor nieuwkomers betekende dit een intensieve kennismaking met fit20, waarbij alles van het opstarten van een studio tot het geven van trainingen aan bod kwam. Het traject omvatte zowel theoretische als praktische onderdelen."

"Omdat ik een ervaren fit20 trainer was, lag mijn focus met name op het ondernemersgedeelte en financiële aspecten.”

Kun je ons een kijkje geven in een typische dag van een fit20 franchisenemer?
"Ik geef nog steeds trainingen, maar niet meer zoveel als in het begin. Drie dagen per week besteed ik ongeveer 50% van mijn tijd aan trainingen, en de andere helft gaat naar operationele zaken zoals proeftrainingen, social media beheer, het aansturen van collega's en het voeren van gesprekken."

"Op de dagen dat ik 's ochtends werk, start mijn dag tussen 7:30 uur en 8:00 uur. Ik begin met het afhandelen van enkele e-mails en voer wat praktische en lichte schoonmaakwerkzaamheden uit indien nodig. De ochtend staat voornamelijk in het teken van het geven van trainingen, wat ik erg leuk vind omdat ik zo een goede band opbouw met de leden. Tussendoor en in de middagen ga ik verder met het afhandelen van e-mails en het geven van proeftrainingen om mensen bekend te maken met fit20. Uiteraard is er altijd tijd voor een koffiepauze."

"Daarnaast zijn er twee ondernemersdagen per week, waarop ik vergaderingen heb, gesprekken met collega's plan, maandelijkse evaluaties doe en me bezighoudt met social media, financiën en andere aspecten die bijdragen aan het succes van de studio."

Trainen er meerdere mensen tegelijkertijd in de studio, of heeft elke klant de studio voor zichzelf tijdens de training?
“Onze studio in Dalfsen is de afgelopen maanden flink gegroeid. Daardoor werken we nu twee dagen per week gedurende drie uur met twee trainers, terwijl er op andere momenten één trainer werkt met maximaal twee personen tegelijkertijd. In Zwolle werken ze met een andere structuur: daar zijn altijd twee trainers aanwezig die elke 10 minuten rouleren. Dit systeem passen we ook toe in Dalfsen wanneer er twee trainers aanwezig zijn.”

Werk je naast je samenwerking met je compagnon ook veel samen met andere franchisenemers?
"David, mijn compagnon, beheert meerdere studio's met diverse samenwerkingen. We hebben managementoverleg met andere franchiseondernemers om campagnes te plannen voor ledenwerving en om te bespreken hoe we ons team het beste kunnen ondersteunen. Het is een effectieve manier om het management van alle studio's te coördineren."

"Het contact tussen franchisenemers is vooral binnen de regio. In mijn geval omvat dat Zwolle, Raalte, Dalfsen en Meppel, die op de kaart als een driehoek samenkomen. Ik werk regelmatig samen met collega-franchisenemers in deze regio, bijvoorbeeld wanneer we acties hebben, omdat we vanuit alle kanten kunnen sturen voor ledenwerving."

Heb je ook regelmatig contact met het hoofdkantoor van fit20?
"Jazeker, we onderhouden regelmatig contact met fit20 Nederland. Voor praktische zaken kan ik altijd terecht bij de Support afdeling. Of als ik wil sparren over de marketing bijvoorbeeld dan kan ik contact opnemen met een business consultant. Eens in de zoveel tijd hebben we een (online) evenement, dat telkens een ander thema behandelt. Het kan gaan over financiële zaken, het delen van klantsuccessen tussen studio's, of theoretische onderwerpen. Hierdoor kun je als franchiseondernemer blijven leren en jezelf blijven ontwikkelen. "

Je hebt eerder genoemd dat je een sterke band opbouwt met klanten. Ontstaat deze band voornamelijk doordat klanten wekelijks terugkomen voor hun 20-minuten training, of onderneem je ook speciale activiteiten om een hechtere band op te bouwen?
"Ons concept is gebaseerd op het idee dat klanten wekelijks slechts 20 minuten trainen om voortdurend positieve resultaten te behalen. Als personal trainer is het essentieel om goed aan te voelen hoe de klant zich op dat moment voelt. Zo kan ik trainingen aanpassen aan hun behoeften. Soms ervaren mensen moeilijke periodes, zoals bijvoorbeeld bij een overlijden, en dan is het belangrijk om daar rekening mee te houden. Het draait erom in te spelen op wat de klant op dat moment nodig heeft."

"Ik zie mijn leden als vrienden, omdat ik ze elke week 20 minuten zie. Hierdoor deel je bepaalde dingen met elkaar, wat heel waardevol is. Sommige mensen zien het ook als een sociale aangelegenheid; ze maken graag een praatje. Maar er zijn ook zakelijke types die weinig tijd hebben en het maximale uit de training willen halen."

Is er nog voldoende ruimte om nieuwe klanten aan te nemen, gezien het feit dat alle klanten wekelijks terugkeren?
"Dat kan prima. Je moet gewoon je agenda openzetten. Onlangs hadden we een mooie boost met onze Sceptische Maand actie. Mensen zijn vaak sceptisch over hoe effectief 20 minuten training kan zijn. Met deze actie kunnen zij, op aanraden van een bestaand lid, de training 3 keer proberen. Besluiten ze lid te worden, dan krijgt het bestaande lid een maand gratis trainen kado.”100% korting op de eerste maand.”

“Leden zijn de beste ambassadeurs omdat zij uit ervaring weten hoe het programma werkt. Dankzij deze actie geniet een van mijn klanten al van drie maanden gratis training, wat natuurlijk fantastisch is."

Ontmoet je veel diverse klanten in de studio?
"In een dorp merk je de landelijke setting sterk. Ik heb een gevarieerd klantenbestand met veel particulieren, maar ook agrariërs, mensen uit de bouw en zelfs mensen met een manege die veel paardrijden en hier komen trainen. Het is een diverse mix van leden."

"Er zijn ook bedrijven waarvan het personeel bij ons komt trainen. Zo heb ik bijvoorbeeld een bedrijf met alleen kantoormedewerkers die hier ook aan hun training werken. Het is dus zeker een optie voor bedrijven om dit te regelen voor hun personeel."

Wat zijn de voornaamste redenen waarom mensen bij jullie komen trainen?
"Veel mensen komen naar fit20 vanwege specifieke pijntjes, kwaaltjes of rugklachten en streven ernaar daarvan af te komen. Ouderen streven ernaar actief te zijn met hun kleinkinderen en afvallen is ook een veelvoorkomend doel. Daarom heb ik een samenwerking met een diëtist voor degenen die ook hun voeding willen aanpakken."

"Of het nu gaat om rugklachten, zithouding, of algemene fysieke verbeteringen, mensen komen naar fit20 om hun dagelijkse leven comfortabeler te maken. fit20 dient niet alleen fysiek maar ook als mentale stimulans. De training geeft mensen ook een boost en prikkel, waardoor ze zich energieker en fitter gaan voelen en beter in hun vel zitten."

Kan je uitleggen hoe de training van fit20 werkt?
Onze trainingsmethode bij fit20 is uniek, bekend als High Intensity Training (HIT), maar met een bijzondere twist – het wordt uitgevoerd in slow motion. Dit concept komt oorspronkelijk uit Amerika en is door ons in Nederland geïntroduceerd. Dankzij de schermpjes op de apparaten trainen we bewust langzaam, wat alle spiertypes en systemen in het lichaam activeert, inclusief het immuunsysteem en de weerstand.

Het traject van langzaam bewegen lijkt in eerste instantie eenvoudig, vergelijkbaar met een ontspannen wandeling. Maar om het maximale resultaat te bereiken, hebben we een duwtje in de rug nodig om je aan te moedigen tot het uiterste te gaan. De bewegingen worden ingesteld op hoeken, waardoor de training uitdagender en lastiger wordt en een effectievere training te waarborgen.

"Leden kunnen hun vooruitgang bijhouden via een weblink en trainersapp, waarin ze gedetailleerde verbeteringen in spierkracht kunnen zien. Het is niet alleen effectief, maar ook leuk, omdat leden constant hun scores willen verbeteren."

Welk advies zou je geven aan iemand die overweegt om als franchisenemer bij fit20 te beginnen?
"Het is echt geweldig om als fit20-franchisenemer aan de slag te gaan, vooral als je houdt van persoonlijk contact en mensen wilt helpen zich goed te voelen. Het samenwerken met mensen maakt het werk super leuk, en als je dan de positieve reacties ziet van tevreden klanten, geeft dat echt veel voldoening. Het is belangrijk dat je plezier hebt in wat je doet en dat je sociaal bent, want het draait allemaal om het opbouwen van goede relaties en het behalen van resultaten.”

“Het sociale aspect is de sleutel tot succes als fit20-franchisenemer."

Start jouw avontuur als fit20 franchisenemer
Als het ondernemerschap bij fit20 je aanspreekt en je geïnteresseerd bent in meer informatie, vraag dan de fit20 franchisebrochure aan! Ontdek alle ins en outs van het runnen van een succesvolle fit20 studio en hoe jij kunt bijdragen aan het welzijn van anderen terwijl je je eigen bedrijf leidt. Vul onderstaand formulier in om de franchisebrochure te ontvangen en je reis naar je eigen fit20 studio te beginnen!

Ben je geïnspireerd door Lisette Vos en haar succes met fit20?

Vul dan nu het formulier in en ontvang vrijblijvend meer informatie over het fit20 franchiseconcept!

Ja, ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy verklaring

Gerelateerde HF-updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

De nieuwste ontwikkelingen betreft franchising direct in de mail. Nieuwe formules, updates voor huidige formules en nog veel meer!