Page 1Page 1Fill 1Group 4Page 1Page 1Group 2Fill 1Fill 1Fill 1Page 1Page 1Page 1 instagram_icon

Het succesverhaal van Gert-Jan Schilder bij Kaldi

Gert-Jan Schilder is de drijvende kracht achter de succesvolle Kaldi vestiging in Apeldoorn. Gert-Jan begon zijn franchiseavontuur op 1 december 2012. Sindsdien heeft de ondernemer veel ervaring opgebouwd en inmiddels is Kaldi niet meer weg te denken uit het straatbeeld van Apeldoorn. Onlangs is Gert-Jan zelfs uitgeroepen tot franchisenemer van het jaar van de franchiseketen Kaldi!

Van hoofd afdeling verkoop naar franchisenemer
Voordat Gert-Jan aan de slag ging als franchisenemer, was hij werkzaam als hoofd afdeling verkoop. Vanuit die professie raakte hij steeds meer geïnteresseerd in het ondernemerschap. Het bleek lastig om beide te combineren en Gert-Jan moest een keuze maken. Nadat hij een korte periode georiënteerd had, koos Gert-Jan voor het franchisenemerschap bij Kaldi. Hij had weinig ervaring, maar hij was ervan overtuigd dat hij een Kaldi vestiging wilde openen. Daarnaast had hij heel snel een goede band met de franchisegever Hans Tietema.

Wat hem vooral aansprak aan de Kaldi formule was de combinatie van retail en horeca. Bij Kaldi kun je namelijk niet alleen maar koffie of thee kopen, maar ook een lekker kopje koffie (op het terras) komen drinken. Het eerste contact met de franchisegever was ook positief. Gert-Jan is erg klantgericht, ambitieus en gedreven, wat goed past bij het plaatje van Kaldi. Daarnaast vond hij de markt in Apeldoorn interessant voor een Kaldi vestiging. Een kloppend cultuurhart met een uitgebreid winkelaanbod kon nog wel een mooie espressobar gebruiken. Alle puzzelstukjes vielen zodoende mooi in elkaar.

Ondersteuning vanuit Kaldi
Na een aantal gesprekken te hebben gevoerd met Kaldi besloot Gert-Jan franchisenemer te worden. Als je een vestiging opent, komt er meer bij kijken dan alleen het openen van de deuren. Kaldi biedt ondersteuning bij onder andere het vinden van de juiste locatie, de indeling van de vestiging en de financiering. Gert-Jan nam een bestaande vestiging over en financierde het allemaal zelf. Kaldi droeg dus alleen zorg voor de indeling ervan. De locatie is goed bereikbaar voor de consumenten uit de omgeving. Toen de vestiging eenmaal geopend was, concentreerde de ondersteuning zich vooral op het gebied van inkoop, marketing en bedrijfsvoering. Verder kan Gert-Jan altijd terecht bij Kaldi als hij advies nodig heeft. Hij nam zelf overigens ook snel een adviserende rol op zich: binnen enkele maanden sloot Gert-Jan zich al aan bij de franchiseraad. Daarnaast biedt hij ook de nieuwe ondernemers een stageplaats aan. Hij is erg tevreden met de samenwerking en heeft de afgelopen jaren veel geleerd. Gert-Jan is dan ook trots op zijn Kaldi vestiging in Apeldoorn. Met de opening van zijn eigen Kaldi is een aantal jaar geleden zijn droom in vervulling gegaan.

Franchisenemer van het jaar
Gert-Jan is nu al meer dan vier en een half jaar trotse eigenaar van de Kaldi in Apeldoorn. In vier en een half jaar tijd heeft de ondernemer meerdere successen behaald, met als meest recente succes de winnaar tot Franchisenemer van het jaar van de franchiseketen Kaldi! Eerder ontving hij al de prijs voor beste Barista van Apeldoorn (2015)!

Eigen zaak?
Lijkt het jou leuk om samen te werken aan het succes van Kaldi? Ben jij de enthousiaste ondernemer die wij zoeken? Vraag dan hieronder vrijblijvend de franchisebrocure aan.

Word jij van deze franchiseformule net zo warm als een kopje thee of koffie?

Vul hieronder jouw gegevens in, ontvang de uitgebreide franchisebrochure en ontdek wat Kaldi voor jou kan betekenen!

Ja, ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy verklaring

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

De nieuwste ontwikkelingen betreft franchising direct in de mail. Nieuwe formules, updates voor huidige formules en nog veel meer!