Page 1 Page 1 Fill 1 Group 4 Page 1 Page 1 Group 2 Fill 1 Fill 1 Fill 1 Page 1 Page 1 Page 1 instagram_icon
header updatepagina fat phills

Het succesverhaal van Armin Vahabian – eigenaar van Fat Phill’s

In een gesprek met Armin Vahabian de eigenaar van Fat Phill’s, vertelde hij openlijk zijn verhaal hoe hij tot het idee van Fat Phill’s is gekomen en vertelde hij hoe zijn concept tot een succes werd. Eerste stappen in Amerika Het begon allemaal toen Armin, nu 25 jaar, een paar jaar geleden naar Amerika vertrok […]

In een gesprek met Armin Vahabian de eigenaar van Fat Phill’s, vertelde hij openlijk zijn verhaal hoe hij tot het idee van Fat Phill’s is gekomen en vertelde hij hoe zijn concept tot een succes werd.

Eerste stappen in Amerika

Het begon allemaal toen Armin, nu 25 jaar, een paar jaar geleden naar Amerika vertrok om op vakantie te gaan. Hij kwam in Amerika op het idee om een Poké concept op te bouwen in Nederland samen met zijn toenmalige compagnon. Met het concept dat ze hadden opgebouwd waren ze één van de eerste in Nederland. Na een tijdje besloot Armin een stop achter de samenwerking te zetten en gingen hij en zijn compagnon uit elkaar.

Zo besloot hij het jaar daarop weer naar Amerika te vertrekken en begon hij zijn reis op zoek naar succes. “Ik heb mij helemaal rond gegeten” vult Armin aan. Zo kwam hij tot een conclusie na van alles te hebben gegeten en geproefd:

“In Nederland hebt je zo veel leuke concepten maar hoe het wij het neer zetten echt een burger Diner en sandwichshop heb je niet echt”. Als je aan een sandwich denkt dat denk je meestal een pistoletje of aan een Subway”. Dit kan anders dacht hij!

Het concept van Fat Phill’s

Zo bedacht hij een combinatie van een foodtruck, burgershop en een sandwichshop. Hij begon met een paar ideeën te clusteren, goed er over na te denken over wat hij voor ogen ziet en wat hij dan bij elkaar vond passen. Daarbij heeft Armin een visie voor ogen en kijkt hij goed naar wat wel in het rijtje past en wat niet. “We hebben geen pannenkoeken erin gegooid omdat het ook Amerikaans is”. Samen met Roland Meuburg heeft Armin het menu opgesteld. Roland Meuburg stond vanaf de start al achter het concept en is daar ook de chef.

In tegenstelling tot de welbekende sandwiches die Nederland kent, heeft Fat Phills een sandwich van 25 cm tot toe nok toe gevuld: “Er zit friet tussen, kaassaus, pastrami, chicken tenders, glacé Union, oftewel het echte werk.” Een echte calorieënbom vult Armin aan. Zo heeft hij voor de burgers weer heel simpel gedaan en heeft hij gekozen voor een patty. Die kan je aftoppen. Zo probeert hij zoveel mogelijk dingen weer terug te brengen uit de Amerikaanse keuken.

De eerste vestiging in Amsterdam

Begin 2019 opende hij zijn eerste vestiging in Amsterdam aan de Geelvinckssteeg. Gelijk bleek dat het concept een groot succes was. Gasten wisten de weg snel te vinden, op social media kregen ze gelijk een groot bereik. Zodoende begon het allemaal snel te lopen en binnen twee maanden werd er van drie man personeel uitgebreid naar twintig man personeel. Het ging langzamerhand zo snel dat ze binnen vier maanden opzoek gingen naar een nieuwe locatie om daar een nieuwe vestiging te openen. Dat ging niet zo als gepland. Zodoende deed hij research over franchise hoe het in zijn werk ging en zo raakte hij in contact met Martin van Willigen van Customerfactory.

Uitbreiding en het franchiseconcept

Na een aantal goede gesprekken te hebben gehad zijn ze samen begonnen met het uitwerken en vastleggen van het concept. Begin 2020 was het zover om verder te gaan met de groei. Zodoende werd er in Almere de vestiging geopend in april. Ondanks de tijd waarin we zitten loopt ook die zaak vanaf de start goed en zijn er in Almere vele fans van het concept te vinden.

Vanaf dat moment was het de tijd om op basis van franchise door te groeien. In Den Haag zal de eerste franchisevestiging in november 2020 openen aan de Gedempte Gracht. Daarna zal de vierde vestiging van Fat Phill’s openen in het The Mall of the Netherlands, ook als franchisevestiging. Rotterdam en Eindhoven volgen daarna.

Toekomstplannen en internationale ambities

Fat Phill’s heeft als doel dat ze ieder jaar drie vestigingen willen openen, waaronder twee franchise en één in eigen beheer. In de toekomst ziet Armin Fat Phill’s graag uitbreiden naar het buitenland en komt Fat Phill’s door heel Europa. “Engeland en Duitsland zou ik best een start willen maken, dat zijn plekken die hoog op mijn lijstje staan”.

Kansen voor franchisenemers

Fat Phill’s zoekt naar franchisenemers die het met dezelfde passie voor lekker en goed eten kunnen doen, net zoals waar Armin mee is begonnen. Ervaring of niet dat maakt niet uit! Heb je het wel dan is dat mooi meegenomen, zo niet dan kijken we met training en opleidingen hoe we je kunnen helpen. Zo staat het team van Armin klaar met een trainingsprogramma waarin je in een korte tijd zo goed mogelijk getraind word en goed voorbereid aan de slag kan gaan bij jou eigen franchise-locatie. Hier worden het team en jij samen getraind om voorbereid aan te slag te kunnen bij jouw locatie.

Armin zelf is erg betrokken bij de training en helpt je graag bij het voorbereiden op je werk. Van het vinden van een locatie, tot het inrichten van de zaak en het samenstellen van je team. “Daar waar nodig helpen we je” aldus Armin.

Gerelateerde HF-updates

Banner- Hallo Franchise

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

De nieuwste ontwikkelingen betreft franchising direct in de mail. Nieuwe formules, updates voor huidige formules en nog veel meer!Nieuwsbrief

Voornaam
Achternaam