Page 1 Page 1 Fill 1 Group 4 Page 1 Page 1 Group 2 Fill 1 Fill 1 Fill 1 Page 1 Page 1 Page 1 instagram_icon
Header The Wings Paradise (1)

In de spotlight: The Wings Paradise

In de spotlight deze maand staat de innoverende formule The Wings Paradise. Met twee succesvolle vestigingen in Nederland heeft The Wings Paradise een vliegende start gemaakt en zijn ze klaar om verder te groeien middels franchise! We spraken Marcela en Yoeri, oprichters van The Wings Paradise, in hun vestiging in Den Haag. Marcela en Yoeri […]

In de spotlight deze maand staat de innoverende formule The Wings Paradise. Met twee succesvolle vestigingen in Nederland heeft The Wings Paradise een vliegende start gemaakt en zijn ze klaar om verder te groeien middels franchise! We spraken Marcela en Yoeri, oprichters van The Wings Paradise, in hun vestiging in Den Haag.

Marcela en Yoeri hebben hun droom waargemaakt door een eigen onderneming te starten. Marcela, afkomstig uit Zuid-Amerika, is Food Engineer en Chef. Yoeri heeft van jongs af aan al een sterke ondernemersdroom. Samen zijn ze in 2018 The Wings Paradise gestart.

In dit artikel nemen we je mee in het verhaal van The Wings Paradise. Hoe is het concept ontstaan? Wat kan je als franchisenemer bij The Wings Paradise verwachten? En welke stappen kan je nemen om een vestiging te openen van The Wings Paradise?

Hoe kwamen jullie op het idee voor The Wings Paradise?

Wij houden allebei veel van reizen en zijn gek op (Chicken) Wings Places, geeft Yoeri aan. “Je ziet het veel in Noord- en Zuid-Amerika bijvoorbeeld. (Chicken) Wings hebben hier naar ons idee meer een industrieel, sportief, en mannenlijk imago. Zelf houden wij van cocktails, tropische sferen, muziek en een relaxte bar. Wij wilden al deze elementen combineren en hier onze eigen draai aan geven. Dit was het begin van The Wings Paradise. Marcela voegt hieraan toe: “In ons concept hebben we eigenlijk alles gecombineerd wat we leuk vinden: reizen, pittig en smakelijk eten, cocktails en tropische omgevingen.”

“In ons concept hebben we eigenlijk alles gecombineerd wat we leuk vinden: reizen, pittig en smakelijk eten, cocktails en tropische omgevingen.”

In 2018 openden jullie de eerste vestiging in Den Haag onder de naam Wings & Flats. Hoe heeft het concept zich in de loop ter tijd verder ontwikkeld?

In het begin hadden we ons concept nog niet 100% uitgewerkt, geeft Yoeri aan. “We wisten wat we wilden, maar we richtten ons vooral op (Chicken)Wings. De flats waren een soort broodjes van de grill, wat iets ‘hamburgerachtigs’ had. Maar in de loop der tijd gingen we meer items toevoegen aan het menu, zoals cocktails, nacho’s en churro’s, waardoor de flats wat meer op de achtergrond kwamen te staan. Ook voegde we een wat meer tropische stijl toe.

We merkten dat dit goed in de smaak viel, vult Marcela aan. “Vanuit hier zijn we ons menu verder gaan uitbreiden. Toen we onze tweede zaak opende in Rotterdam hebben we ons concept helemaal onder de loep genomen. Samen met een ontwerpbureau hebben we de vestiging in Rotterdam ingericht volgens een nieuwe stijl die beter paste bij ons vernieuwde concept.”

Waarom hebben jullie gekozen om samen te werken met franchisenemers?

Wij hebben een concept opgezet met enorm veel groeipotentie in zowel Nederland, België en Duitsland, aldus Yoeri. “Wij denken dat franchise voor ons het beste groeimodel is om uit te breiden.”

“Ik denk dat niet veel mensen zouden denken dat ze zowel een restaurant als cocktailbar in één kunnen hebben, zonder hier ervaring voor nodig te hebben”.

Franchisenemers bij The Wings Paradise zijn echte ‘partners in business’, geeft Marcela aan. “Wanneer je ondernemer bent, ben je ook op hetzelfde niveau betrokken bij het bedrijf. Anders dan wanneer je iemand contracteert en een nieuw team creëert in een andere stad. Wij zijn er van overtuigd dat een franchisenemer, met de investering die hij/zij doet qua tijd, geld en energie, er ook net als ons 200% voor gaat om The Wings Paradise tot een succes te maken.”

“Het mooiste aan franchise vinden wij dat we een uniek concept toegankelijk kunnen maken voor andere (potentiële)ondernemers. Onze cocktails zijn bijvoorbeeld van een vrij hoge standaard voor een restaurant. Wij doen niet aan voor gemixte cocktails, we maken echt alles zelf. Ik denk dat niet veel mensen zouden denken dat ze zowel een restaurant als een cocktailbar in één kunnen hebben, zonder dat ze ervaring met cocktails of een topbarman nodig hebt.”

Wat voor ondersteuning krijgt de franchisenemer bij het openen van een nieuwe vestiging?

Marcela en Yoeri hebben de formule ontwikkeld op een manier dat de franchisenemer wordt ontzorgd op diverse fronten, denk hierbij aan een samengesteld menu, operationele training, doorlopende marketingondersteuning, personeelswerving en hulp bij het zoeken van de juiste locatie.

“Wij stemmen onze ondersteuning af op de kennis en ervaring van de franchisenemer”.

De ene franchisenemer is de andere namelijk niet, voegt Yoeri hieraan toe. “Misschien heeft iemand minder ervaring met ondernemen en heeft diegene meer ondersteuning nodig bij zaken zoals het onderhandelen met andere partijen. De ander heeft wellicht meer ervaring met ondernemen, maar heeft meer ondersteuning nodig bij bijvoorbeeld het bereiden van de gerechten, de cocktails, of de operationele kant van het restaurant.”

The Wings Paradise heeft het menu met zorg samengesteld. De gerechten zijn gemakkelijk te bereiden en een aantal items worden van te voren bereid, zoals de sauzen voor de (Chicken)Wings. “Een professionele kok is niet nodig, geeft Marcela aan. De gerechten die we hebben samengesteld zijn makkelijk in bereiding en we bieden diverse trainingen aan om de keukenprocedures en werkzaamheden onder de knie te krijgen.”

“Marketing is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Wij willen de franchisenemer hierin ontzorgen”.

Ook steken Marcela en Yoeri veel energie in de marketing. De afgelopen jaren hebben ze hard gewerkt aan het opstellen en uitvoeren van een marketingplan. Wat zijn vruchten afwerpt, geven beide aan. Zowel online als offline is The Wings Paradise zeer actief. Marcela en Yoeri begrijpen daarnaast dat niet iedereen kennis heeft van marketing en willen daarom franchisenemers hierin ontzorgen. “We zien dat de advertenties op Instagram en Facebook tegenwoordig een heel belangrijk onderdeel van adverteren zijn. Wij willen de ondernemer hierin volledig ontzorgen. De franchisenemer betaalt hier maandelijks een marketingbijdrage voor. Wij maken voor de franchisenemer inzichtelijk waar het geld naartoe gaat en wat de resultaten van de campagnes in hun regio zijn.”

Wij helpen ook actief mee met het vinden van een juiste locatie, vertelt Marcela. Zo hebben wij de laatst met een ondernemer met wie we in gesprek zijn een aantal interessante locaties bezocht. We hebben een aantal locatiecriteria waar we rekening mee houden bij het zoeken, maar elke locatie kan zijn eigen leuke kenmerken hebben. We zijn daarin vrij flexibel.

Wil jij meegroeien met The Wings Paradise en je eigen vestiging openen?

In de franchisebrochure van The Wings Paradise lees je meer over het concept, de voordelen voor jou als franchisenemer en over de investering- en fee structuur.

Laat hier je gegevens achter en ontvang direct de franchisebrochure in jouw mailbox. Binnen 1 tot 3 werkdagen word je gebeld door een van onze franchiseadviseurs om je interesse verder te bespreken. Is het een match? Dan stellen we je graag voor aan Marcella en Yoeri. Zij gaan samen met jou op zoek naar een toplocatie om je eigen vestiging te openen.

Gerelateerde HF-updates

Banner- Hallo Franchise

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

De nieuwste ontwikkelingen betreft franchising direct in de mail. Nieuwe formules, updates voor huidige formules en nog veel meer!Nieuwsbrief

Voornaam
Achternaam